Over Notariskantoor Houtsma

Over Notariskantoor HoutsmaPraat mar Frysk

Ons kantoor bevindt zich in Workum in Zuid-West Friesland, ongeveer 20 minuten rijden vanaf Sneek. In dit relatief kleine kantoor met 4 medewerkers houden we van een persoonlijke benadering. We helpen u graag met de juridische zaken die gepaard gaan bij belangrijke beslissingen in uw leven en willen u hierin zo goed mogelijk begeleiden. We gebruiken heldere taal en een duidelijke uitleg. Onze tarieven zijn concurrerend. Wij zijn een betaalbare notaris in Friesland, ons kantoor is laagdrempelig en dus toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. Wij houden rekening met uw persoonlijke situatie, en kunnen eventueel in overleg ook afspraken maken buiten onze reguliere kantoortijden om. Als u niet in staat bent om ons kantoor te bezoeken kan de notaris eventueel ook bij u thuis komen. Verder gebruiken we heldere taal met een duidelijke uitleg over soms ingewikkelde zaken. Ook staan wij open voor het Fries.

Notaris Houtsma

Notaris Houtsma is in 1980 op 24 jarige leeftijd afgestudeerd in het notarieel recht aan de Universiteit van Groningen. Vervolgens is hij op 3 kantoren werkzaam geweest als kandidaat-notaris en op 1 juni 1995 benoemd tot notaris in Workum. De Notaris is opgegroeid op het Friese platteland en is vertrouwd met agrarische- en MKB bedrijven. Naast zijn werk als notaris is Houtsma betrokken bij het gemeenschapsleven in Workum. Hij heeft bestuursfuncties verricht op maatschappelijk en sociaal terrein (Jopie Huisman museum, stichting behoud historische vissersschepen, VVV organisaties, opleiding notarieel medewerkers etc.). Zijn grote hobby is zeilen op de Friese meren, het IJsselmeer en het wad.

Medewerkers

Ons team bestaat uit de notaris en 4 medewerkers. De medewerkers zijn al langere tijd aan het kantoor verbonden.  Sjoukje Visser is notarisklerk en verzorgd de overdrachten van woningen, schepen, bouwterreinen, agrarisch onroerend goed en stelt de hypotheekakten op.
De boekhouding en het betalingsverkeer wordt verzorgd door Fetsje Houtsma-Dijkstra.
Dieuwke Siemensma is notarieel medewerkster en voert diverse werkzaamheden uit in de familiepraktijk. Sinds september 2016 is Kirsten Paauwe als kandidaat notaris werkzaam op het kantoor. Zij verricht met name werkzaamheden in de familiepraktijk en het ondernemingsrecht en is waarnemer van de notaris.